Skip to content

Baby Shower Dekoration: Sådan organiseres og dekoreres et baby shower

I dette afsnit bringer vi dig en af de mest moderigtige fester til fremtidige mødre og fædre. En amerikansk tradition, der dukker op i mange andre lande. Vi forklarer, hvad et baby shower er, og hvordan man organiserer et. Og frem for alt, hvordan man dekorerer et baby shower. Giv din baby den bedste velkomstfest nogensinde!

Hvad er et baby shower?

Et baby shower er en fest for at fejre ankomsten af en ny baby. Det er en tradition, der kommer fra USA, selvom traditionen af erfarne mødre der mødes for at yde hjælp og nyttige råd til nye mødre, har eksisteret i århundreder.

Et baby shower er basalt set en fest for babyens mor, arrangeret af hendes venner eller familie. Så det har været en traditionelt feminin begivenhed. Men fædre og venner bliver mere og mere involveret i disse begivenheder, og begge forældre arrangerer nu fester for at fejre deres graviditet med deres nærmeste venner.

Normalt finder disse sted i sidste trimester af graviditeten, og mødre og fædre gives nyttige ting, mens alle nyder noget lækkert mad og spiller spil. Selvom denne tradition kan variere afhængigt af hvor du er.

Hvordan organiserer du et baby shower?

Der er forskellige ting, du skal huske på, når det kommer til at holde et baby shower:

 • Lave og sende invitationer: Den første ting, du skal gøre, er at invitere de venner og familie, du vil have med. Du kan designe nogle søde og lette invitationer med dato, tid og sted for begivenheden. Og selvfølgelig skal nogen være ansvarlig for at få disse sendt til gæsterne.
 • Tilberedning af mad og drikke: Normalt finder denne slags fester sted om eftermiddagen, så sørg for at have noget sødt. Cupcakes, snegle, slik og en kage selvfølgelig. Som drikkevarer kan du skaffe vand, læskedrikke, varme drikke osv. Præsenter det hele på nogle pæne fade med farver, der matcher den udsmykning, du vælger. Tallerkener, kopper, duge, servietter… Alt kan matche. Hos Funidelia har vi alt, hvad du har brug for, såvel som et par ekstra ting, som et cupcakestativ eller toppers til kager eller cupcakes.
 • Spil spil med gæsterne: At spille spil med dine gæster er noget, der ofte sker ved baby showers. Temaet er helt op til dig, selvom det normalt har noget at gøre med graviditet. Nogle almindelige spil inkluderer for eksempel at gætte størrelsen på mødrenes mave, se, hvem der kan drikke en flaske mælk hurtigst, eller en quiz med temaet graviditet eller babyer.

Endelig, selvom vi ikke har talt om det endnu, er baby shower-dekorationer meget vigtige. Det skal være sjovt men enkelt, og vi har masser af muligheder. Så mange, at vi har dedikeret et separat afsnit bare til baby shower-dekorationer.

Dekorationer til et baby shower

Du vil være sikker på at have det sjovt, når du forbereder baby shower dekorationer. Udsmykning er en af DE vigtigste ting, og her på Funidelia har vi et bredt udvalg af dekorationer til baby showers. Vi har alt hvad du har brug for, for at holde din fest med stil. Lad os gennemgå dette trin for trin og sørge for at nyde hvert øjeblik, mens vi går. Dette er alt hvad du har brug for:

  • Vælg farveskema: Den første ting du skal gøre, er at beslutte, hvilke farver du vil have til festen. Du kan vælge de typiske farver, afhængigt af babyens køn: lyserød til en pige og blå til en dreng. Men hvis dette ikke er noget for dig, hvorfor så ikke kigge efter dekorationer i en kombination af farver, gå efter noget neutralt som hvidt, lilla, gult… I alle tilfælde har vi alle de dekorationer og service, du har brug for til et baby shower.

  • Pynt op med balloner: Hæng forskellige typer balloner op med sjove beskeder som “Det er en pige” eller “Det er en dreng”, eller noget mere neutralt som “Baby shower”, hvis du ikke ønsker at afsløre kønnet endnu. Du kan også få nogle “Dreng eller pige” balloner i lyserød og blå. En anden god mulighed, hvis graviditeten er i slutfasen, og du allerede har bestemt dig for navnet, er at hænge folieballoner med babyens navn på.

  • Dekorer bordet: Ud over de tallerkener, kopper og duge, vi allerede har nævnt, kan vi også tilføje nogle dekorative detaljer til bordet. Nogle eksempler inkluderer en baby shower kage topper, vaser i form af en flaske, borddekorationer eller farvede sutter.

  • Hængende guirlander: Glem ikke at hænge nogle guirlander op for at dekorere din fest. Der er mange muligheder at vælge imellem. Fra mere neutrale guirlander, der matcher festens farveskema, til guirlander, der er mere specifikke. Vælg en guirlande med ordene “BABY SHOWER” skrevet med store bogstaver, nogle metal hængende bannere eller nogle hængende “Det er en pige” eller “Det er en dreng” dekorationer.

  • Lav gaver til gæsterne: Selvom vi ved, at gæsterne vil give gaver til de fremtidige forældre, er det dejligt at have lidt at give til gæsterne, selvom det bare er et lille symbol at huske festen ved. Til dette kan du få nogle smukke gaveæsker. Du kan gå med nogle neutrale polka prikkede kasser, eller noget mere unikt, som barnevognsformede gaveæsker.

  • Fuldend din op pyntning med nogle smukke dekorative ornamenter: Føj prikken over i’et til din baby shower-dekoration ved at hænge nogle ekstra dekorative ornamenter på. Som klistermærker eller (noget vi elsker) en unik hængende gæstebog, hvor gæsterne kan underskrive, hvilket efterlader en dejlig besked til babyen der kommer.

Gender Reveal Fester

En ny type baby shower, der bliver mere og mere populær. Tanken er at arrangere en fest på forældrenes vegne, for at afsløre babyens køn. Gæsterne ved ikke noget, før de ankommer til huset eller lokalet.

Organiseringen og dekorationen ligner det, vi har set tidligere, selvom det er meget mere fokuseret på babyens køn. Eller ikke – du kunne også skabe en neutral atmosfære, så du ikke opdager kønnet før til sidst, måske finde ud af det via en skattejagt. Der er masser af muligheder!

It’s a… baby!