Skip to content

Hvad man skal give til en fan af superhelte, serier eller videospil til jul

Julen er på vej, og med den de “søvnløse nætter” vi bruger på at finde den perfekte gave til vores kære. Og at give en gave, der får nogen til at hoppe med glæde, er ikke så enkelt.

Vi finder gaver for at vise den person, der modtager dem, at de er vigtige for os. Vi prøver at overraske med en original gave, noget den person altid har ønsket sig, noget der gør dem særligt begejstrede som de aldrig ville have tænkt på at købe.

Så når vi skal begynde at lede efter den “ideelle gave”, skal vi starte med at tænke på smag.

Hvis du skal give en gave til en der kan lide superhelte, film eller tv-serier, videospil eller en med en rock- eller metal-sjæl, er du heldig. Der er i øjeblikket et bredt udvalg af merchandise til fans og samlere af disse typer varemærker og karakterer. Og denne “nørdede ting”, der ses som et “fanfænomen”, vokser år efter år med nye produkter, nye modeller og nye varemærker, som enhver “fan” vil elske at tilføje til deres kollektion.

Takket være superhelte filmene har tegneserierne formået at nå et større publikum, og nu kan du næsten ikke gå en tur uden at se en Batman t-shirt.

Star Wars fans kan nu bage vafler i form af Darth Vader’s hjelm. Enhver gamer ville bytte en “lama” bare for at få en Fortnite enhjørningøkse replika.

“Potterheads” kan pakke sig ind i et tørklæde fra deres Hogwarts-hus når vinteren kommer, og når “winter is coming”, samler tilhængere af serier som Game of Thrones, Stranger Things eller Rick & Morty alle mulige slags gadgets med billeder og sætninger fra deres yndlingskarakterer.

Vær opmærksom, for i denne artikel vil vi fortælle dig om de nyeste tendenser, og hvad de bedste gaveideer til disse fans er, uanset dit budget.

Hvilke temaer kan folk bedst lide?

Harry Potter var klart det mest populære tema sidste år til gaver i julesæsonen, endda mere end videospil som Minecraft, Disney, Star Wars eller Superhelte.

Hvis du vil give en voksen en gave, er der ikke så mange forskelle mellem de temaer, der appellerer til mænd og kvinder. Harry Potter, Superhelte, Pokemon, Super Mario Bros og Game of Thrones er for begge. Kvinder foretrækker dog Disney, The Legend of Zelda og Adventure Time, mens mænd foretrækker Star Wars, Rick & Morty og Assassin’s Creed.

På den anden side har børnene mere varieret smag. Selvom Harry Potter, Superheltene fra Marvel eller DC Comics, Disney og Super Mario Bros også sejrer blandt drenge og piger, elsker de små også Paw Patrol, Miraculous Ladybug, PJ Masks eller Fortnite.

Harry Potter: merchandise, som ingen “muggle” vil forstå

Varerne fra den mest berømte troldmand i verden er manges foretrukne valg og også et af varemærkerne med det største udvalg af produkter: tøj og tilbehør, krus, badekåber, kapper og tørklæder i Hogwarts husene, figurer og julekalendere, Funko Pop!, og mange andre samleobjekter, der spænder fra karakterens tryllestave, oplyste udgaver af den gyldne snitch eller en usynlighedskappe, der er parat til at få dig til at forsvinde, når det er nødvendigt.

Ingen “Death Eater” kan modstå Harry Potter merchandise!

Minecraft: gaver til de “blokerede”

Julen er børnenes fest, og de, der mener, at denne type gave “ikke er til børn”, tager fejl. Minecraft er et af de spil der har det største børnepublikum, sammen med Fortnite selvfølgelig, og det var det mest købte varemærke-videospil sidste år, og trenden fortsatte i skolestart sæsonen, da det var en af favoritterne til skoleartikler.

Rygsække, kasketter, t-shirts og alle slags tilbehør “fra en verden af blokke”, såsom tasker eller nøgleringe, er nogle af de bedst sælgende produkter fra disse varemærker.

Superhelte: merchandise til helte og skurke

Hvis du skal give en gave til en Marvel eller DC Comics fan, er superhelte merchandise et sikkert skud. Med premieren på “Avengers: Infinity War” (og Endgame i 2019), var Marvel gaver dem, der sejrede blandt superhelte fans sidste år.

T-shirts og sweatshirts, krus, hætter, badekåber… er nogle af de produkter du kan vælge, når du skal finde en gave. Eksperter i superhelte vil helt bestemt elske Funko Pop !: vinylfigurer af hver karakter med specielle udgaver af kostumer eller film. Men hvis du vil overraske en ægte Marvel eller DC fan… vil en samler replika være perfekt: Infinity Gauntlet (eller Iron Man’s), eller en Batman maske…

Rick & Morty: gaver til de mest respektløse

Hvis du nogensinde har hørt nogen sige “Wubba lubba dub”, skyldes det, at de er fan af Rick & Morty serien. Selvom det er en tegnefilm, er den bestemt ikke egnet til børn. Den absurde skøre humor og politisk ukorrekte karakterer gjorde det til en af de mest populære serier for juleperioden i 2018. Og i år, med den nylige premiere af sæson 4, forventes det at forblive et af de mest købte varemærker til gaver denne jul.

Krus, specialudgaver af Funko Pop! som Pickle Rick eller Mad Max Rick, t-shirts og sweatshirts med Ricks mest berømte sætninger og kendte scener i serien er de mest efterspurgte produkter.

Disney: gaver fra en verden fuld af magi

Og hvis der er noget varemærke, som alle kan lide, er det uden tvivl Disney. Dette firma er eksperter i at skabe en verden af merchandise omkring sine klassiske film (og mere i de senere år med premieren på “de ægte” versioner af deres animationsklassikere som Askepot, Skønheden og udyret eller Aladdin).

Der er en lang række Disney ting du kan give til fans i alle aldre og tilhængere af alle film: Disney-prinsesser og skurke (fordi “slemme piger” også kan lide dem), Mickey og Minnie, Toy Story, Løvernes Konge…

De mest ønskede produkter er meget forskellige, alt fra husholdningsartikler såsom krus eller lamper, til t-shirts til voksne og børn.

Bamser, der konkurrerer med Funko Pop! En af de mest emblematiske figurer, er også rigtig søde.

Og når vi tænker på de små: skoleartikler som rygsække med og uden hjul, tasker, notesbøger… I år med premieren på Frost 2 så tæt på julen mangedobles mulighederne for at skaffe merchandise til dette varemærke. Elsa og Anna vil være børnenes mest ønskede karakterer i juleperioden.

Hvilke merchandise produkter foretrækker du?

Baseret på sidste års salg i juletiden har vi samlet de fem produkter, som det voksne publikum bedst kunne lide.

Harry Potter Gryffindor Tørklædet

Favoritten for alle potterheads. I rød og guld, de officielle farver af Gryffindor. Og med løveskjoldet fra det velkendte Harry Potter hus.

Skønheden og Udyret Chip Krus

Det mest yndige, søde og ømme krus til te, du nogensinde vil finde. Det mangler ikke nogen detaljer. Det mest ønskede af enhver Disney fan.

Skønheden og Udyret Fortryllet Rose

Et oplyst display med rosen, der fortryllede prinsen i Skønheden og Udyret. Hvis du vil give den til nogen, skal du gøre det inden det sidste kronblad falder.

Grøn Minecraft Creepy Creeper rygsæk

En praktisk rygsæk til en klassisk tur eller udflugt. Med en lang række lommer til noter, computeren og endda “økser”.

Rick & Morty-kruset, der skifter farve

Et krus der, udover at være meget praktisk, er originalt. Billedet ændres, når der hældes en varm drik i det.

Som vi nævnte tidligere, har børn andre præferencer i forhold til voksne.

Gryffindor Harry Potter beanie og handske sæt

Hvis Gryffindors tørklæde var en af stjernegaverne blandt voksne Harry Potter fans, var dette toppen til de “nye studerende” på Hogwarts.

PJ Masks Catboy beanie

PJ masks er en af de foretrukne superhelte for de små. Denne beanie hat holder dem varme, mens de kæmper mod Romeo med deres venner.

Fortnite Danse T-shirt

Hvis der er noget originalt fra Fortnite, er det deres danse, som børnene virkelig elsker: “floss”, “dab”, “take the L” …

Avengers skoletaske

De små fans af den mest berømte superheltegruppe elskede denne rygsæk. Med den kan de gå i skole med Captain America, Hulk eller Thors styrke. Bemærk! Denne rygsæk er vendbar.

Børne Batman Sweatshirt

Og for tilhængere af Gothams superhelt, er der intet bedre end en sweatshirt til at bekæmpe skurke og kulde. Du vil elske hætten med Batman masken.

Og hvis gaven er til en, der brænder for alle disse varemærker, og en, der allerede har startet deres samling, er en officiel replika en god idé. De er pålidelige rekreationer af genstande, der bruges i film og videospil. De er meget eksklusive varer, der ikke er tilgængelige for alle. Og igen er replikaer relateret til Harry Potter de mest populære:

Harry Potter tryllestav

Det siges, at ”staven vælger troldmanen”, men sandheden er, at vi også har vores yndlings. Den autentiske Harry Potter tryllestav. Da den ikke er lavet af enhjørning eller Phoenix-fjer i sit centrum, kan vi ikke garantere, at din magi fungerer. Men hvad vi kan sikre, er glæden i den person, der modtager denne tryllestav til jul.

Thanos Infinity Gauntlet

En replika i fuld størrelse, fuld af detaljer, og præcis som den Infinity Gauntlet Thanos bærer i Infinity War. Med ledede fingre, lys og lyd… Noget, som enhver MCU-fan helt sikkert vil elske at have i deres samling. Det er en artikel, der er så dyrebar for MCU-fans, at den forsvinder lige så hurtigt som du kan ”knipse med fingrene”.

Fortnite Regnbue Enhjørning Pick

Frisk fra regnbuen er denne enhjørning pick en trofast replika af en af Fortnites mest eftertragtede genstande. Den mangler ingen detaljer, og hvis det at det er en enhjørning ikke er nok i sig selv, kommer denne artikel med en glitterfinish og hjul, der bevæger sig, så du kan rulle tilbage til landet med enhjørninger.

Hvad er dit budget?

Et budget er en af de vigtigste faktorer, når det kommer til gaver. Selv hvis det nogle gange er valgt af “spillereglerne”, som i f.eks. “Pakkeleg”. Men det skal ikke bekymre dig, fordi der er en lang række “nørdede gaver“, der passer til alle typer budgetter og størrelser.

Her er et par forslag.

Gaver til under 170 DKK

Hvis dit budget er stramt, eller du skal spille “Pakkeleg” på kontoret eller med dine venner, har vi nogle forslag til originale og sjove gaver, som er meget overkommelige.

Fra tilbehør til tøj (nøgleringe, sokker, undertøj, kasketter…) til ting til hjemmet eller arbejdet (puder, krus, Funko Pop!…).

For mindre end 170DKK kan du også finde mange ideer til merchandise til de mindste i huset, såsom: T-shirts eller hættetrøjer, penalhuse, notesbøger og rygsække, pyjamas…

Gaver til under 350DKK

Hvis du har et større budget og ønsker at finde en lidt anderledes gave, er der mange muligheder for at overraske med forskellige gaver, som enhver fan gerne vil have.

Særlige udgaver af Funko Pop!, tørklæder eller tryllestavs-replikaer til “potterheads”, samlebilleder fra tv-serier, film og videospil, t-shirts og sweatshirts, badekåber, håndtasker og punge, lamper, kostumesmykker, tasker, bamser…

Og hvis du ønsker at finde en nørdet julegave, er intet bedre end en af disse juletrøjer eller “ugly sweaters”, der kombinerer jul med det at være fan. De er blevet meget moderigtige, og du kan ikke tage til julefrokost med kolleger eller venner, uden at se en af disse trøjer. Der er julemotiver eller karakterer fra kendte videospil og superhelte som Deadpool, Super Mario Bros eller Pikachu.

Gaver til mere end 350DKK

Hvis dit budget ikke er et problem for dig, og du bare vil finde den “perfekte gave”, vil disse forslag behage dig. Specielt designet til samlere og ægte fans, der ikke er tilfredse med en t-shirt fra deres yndlingsfilm eller videospil.

Her finder du ideer, så varierede og originale som: klassiske brætspil som Matador eller risk inspirerer af Game of Thrones, Stranger Things eller Rick & Morty. Star Wars-apparater som Darth Vader-brødristeren, Funkos julekalendere, Harry Potters usynlighedkappe eller kopier lige så eksklusive som Infinity Gauntlet.

Vores “ønskeliste” til jul

Men hvis du alligevel er i tvivl om, hvad der er den bedste mulighed til en nørdet elsker af film, videospil eller superhelte efter alle disse gaveideer, giver vi dig vores “ønskeliste” baseret på de nyeste markedstendenser. Der er helt sikkert nogle ideer!

Til potterheads

En showcase-formet lampe med den gyldne snitch, som Harry Potter fangede under sit første quidditch-spil, er en perfekt gave til at dekorere enhver boghylde.

Hvis du skal give en gave til et potterhead med julestemning, findes der intet bedre end en Funko Pop! Julekalender Fra Harry Potter, det er udgaven med det store julebal, der blev afholdt på Hogwarts under Turneringen i Magisk Trekamp.

Og for sande Harry Potter elskere kan the Sorting Hat ikke mangle i deres samling. Den imponerer som den ægte Sorting Hat. Hvilket hus er du i?

Og for dem, der altid har ønsket at kunne rejse i tiden, kan måske gøre det med Hermiones autentiske Time -Turner vedhæng. Husk, gå en time tilbage for hver runde, du tager.

Til Star Wars elskere

Med premieren på Episode IX et par dage før jul, vender nostalgien tilbage for Star Wars elskere. Der er alle mulige slags gadgets og artikler relateret til “The Force”, som enhver Star Wars fan (uanset om det er klassiske eller nye film) gerne vil have.

En varm jedi- eller Yoda-badekåbe er altid et godt valg til de sejeste af Star Wars fans.

Til et maraton med Star Wars-film, mens du forbereder dig på at se Episode IX, vil en popcornmaskine i form af Death Star sikkert efterlade dig sulten efter mere.

Og for dem, der drømmer om galakser langt langt væk, er en dekorativ lampe med Darth Vaders hjelm, lige hvad de skal bruge.

Til gamere

Hvis din gave er rettet mod en Pokemon-fan, er der mange alternativer, som du vil elske: pokeball krus, Pikachu bamse… endda Ash Ketchums kasket, hvis du betragter dig selv som en “Pokemon Trainer”.

Til “minecrafters”, er en rygsæk til at opbevare alle de materialer, de samler i spillet… eller hvad de nu ellers vil, perfekt.

Til Disney elskere

Hvis der er ét Disney-tema, der vil sejre denne jul, er det Frost 2. Men ikke kun hvad angår merchandise til denne film, men også kostumer. Filmen har været en af de mest ventede premierer, da det man i 2015 blev annonceret, at der ville komme en del to, og Elsa og Annas nye kjoler vil helt sikkert være på børnenes ønskelister denne jul.

Men i 2019 har vi set, hvordan store Disney-klassikere som Aladdin eller Løvernes Konge blev til “virkelige” -billeder.

Aladdin magiske tæppe er også et hit i Disney elskernes hus, men denne gang i form af et originalt håndklæde. Fuld med farve og med de karakteristiske pom pom kvaster.

Og for elskere af Løvernes Konge, dem, for hvilke ”livscyklussen” involverer at tage en kop kaffe hver morgen… er der intet bedre end dette dejlige krus med Simba.

For en gave, der altid vil blive husket, er her fru Potts og chip kruset, de mest elskede figurer fra Skønheden og Udyret. Med alle de mange detaljer og så autentisk som de er, kan de komme til live til enhver tid.

Fræk og venlig, ligesom originalen. Dette er den overdådige bamse fra Disneys sødeste rumvæsen, Stich.

Til fans af superhelte og skurke

Fans, der ikke kan vente til den næste superheltefilm, kan finde trøst i denne Marvel Funko julekalender. Hver dag får du en Funko Pop Marvel-figur! af en af de uforglemmelige Marvel karakterer.

For de fans, hvis hjerte var itu efter slutningen af Endgame… vil en Iron Man Gauntlet hjælpe dig gennem kampen.

Og for dem, der foretrækker klassiske tegneserier, vil denne t-shirt med den originale kunst fra The Avengers være perfekt.

Der er utallige forslag og alternativer til alle slags fans. Og hvis du ikke fandt det, du ledte efter i dette indlæg, kan du muligvis finde det i vores nørdede gaver og merchandise-sektion.

Metode

Til uddybningen af informationerne i denne artikel har vi brugt Funidelia salgsdata fra november og december 2018 og 2019, på tværs af forskellige europæiske lande.