Skip to content

Halloween tendenser 2019: kostumer, sminke og dekorationer

Halloween er lige rundt om hjørnet, og det er en mere og mere udbredt fest i Europa.

Græskar og spindelvæv kommer mere og mere op i huse og butikker… og hver enkelt af os begynder at diskutere hvordan vores Halloween kostume skal se ud i år.

For at være godt forberedt på årets mest skræmmende nat i vores land og i nogle af de europæiske lande, har vi skabt denne artikel, der opsummerer tendenserne inden for dekoration, kostumer og sminke til Halloween, som vi håber du får inspiration af, så du får en fantastisk “Halloween aften” næste år.

Hvilken slags Halloween fejres?

Halloween har sin oprindelse i det keltiske Samhain, hvilket betyder “slutningen af sommeren og høsten.” Under Samhain mente man at linjen der adskiller ”de levendes verden” med ”de dødes verden” indsnævrede, så ånderne kunne krydse fra den ene side til den anden.

Faktisk antages det, at denne tradition med kostumer var beregnet til at skræmme de onde ånder væk.

På grund af dette har vi en tendens til at forbinde Halloween med at klæde sig ud og være skræmmende. Men sandheden er, at ikke alle lande gør det på denne måde. Mange steder benytter både børn og voksne lejligheden til at klæde sig ud som alt, hvad de kan forestille sig, selvom det måske ikke er relateret til gys: prinsesser, superhelte, tegneserier… ethvert emne er godt nok til ‘slik eller ballade’

Dette billede illustrerer hvilke europæiske lande der er til falskt blod og ar på “Halloween aftenen”, og hvilke lande der nyder en “mere afslappet” Halloween.

Generelt set er der i de lande, der “har vedtaget” den keltiske tradition (som f.eks. Spanien, Frankrig, Italien eller Tyskland) mere en tendens til at bære kostumer, der inspirerer frygt og gys. Mens de lande, hvor ”Halloween blev født”, som Irland eller Storbritannien, foretrækker at klæde sig ud i mindre skræmmende kostumer og fejre en mere ”generel” form for Halloween.

TOP Halloween kostumer i Europa og Denmark

Funidelia er en af de førende Halloween kostume og dekorationsbutikker i hele Europa.

Baseret på sidste Halloweens data har vi samlet nogle udklædningstemaer der var de største hits (og stadig er) i Europa i 2018.

Det er et velkendt faktum, at zombietemaet er et must, når det kommer til Halloween kostumer, men det er interessant at fremhæve, hvordan nogle kostumer fra andre tilfældige temaer, som Harley Quinn eller Papirhuset, er røget i TOP for Halloween kostumer og er her for at blive et stykke tid.

Jokers kæreste fra Suicide Squad eller mexicansk Catrina fra De Dødes Dag og hendes spektakulære makeup er nogle af vores klienters foretrukne Halloween kostumer til kvinder.

Og det er tydeligt, at en Dali-maske med den ikoniske røde dragt fra Papirhuset (en af Netflixs mest sete serier i hele Europa) er en af de mest originale muligheder for et gruppekostume.

På den anden side er børn også en væsentlig del af Halloween aftenen. Så meget, at Miraculous Ladybug kostumet, fra en af de mest populære tegneserier, var et af de mest solgte sidste år.

Vil du vide, hvordan disse kostumer ser ud?

Zombie studerende var blandt TOP 3 Halloween kostumer i vores land sidste år, men Slendermans spøgelse og Harry Potter var de foretrukne temaer at klæde sig ud som.

Top 3 foretrukne kostumer i de sidste 5 år

Men hvis du leder efter kostumeideer til denne Halloween, vil du måske gerne vide, hvilke der har været en tendens i de sidste par år.

Film- og tv-premierer og skræmmende figurer har været den mest populære lige siden for et par år siden, men… det var ikke altid på denne måde. For eksempel var det oppustelige T-Rex-kostume et af de mest udsolgte til Halloween 2016. Kan du huske det?

For 2019 har vi vores egne gæt til kostumer der bliver en Halloween trend. Og det starter med et J som Joker. Filmen har lige haft premiere, og den ser allerede ud til at blive en blockbuster. Vil Joaquin Phoenix indtage Heath Ledgers Joker-position?

Men Jokeren er ikke den eneste klovn, der kommer på vores liste. Pennywise kommer igen til at være en af favoritterne (der er trods alt ikke er nogen Halloween fest uden mindst en morderisk klovn).

Og hvis din specialitet er makeup, skal du ikke lede længere! Mexicansk, De Dødes Dag Catrina, er det kostume, du skal vælge til Halloween. Enten hendes feminine version eller hendes maskuline. Du vil helt sikkert blive bemærket med begge!

Top temaer: voksne vs børn

Selvom der er nogle temaer der har succes for alle aldre til Halloween, såsom zombier, hekse og vampyrer, har børn og voksne forskellig smag. Derfor har vi skrevet denne oversigt over de temaer, der mest tiltrækker børn og voksne.

I Danmark kan børnene normalt lide klassiske gys, som zombier, hekse og vampyrer, mens hekse og troldmænd er de voksnes foretrukne temaer.

Top Halloween temaer til kæledyr

Men Halloween kostumer er ikke kun til mennesker; kæledyr kan også gøre være med.Hvert år er det mere og mere almindeligt at se kæledyr (hunde og katte for det meste) klædt ud i originale kostumer for at fejre denne specielle dag med deres ejere, og det burde også være sådan, fordi kæledyr også er en del af familien. Du må ikke misse chancen for at klæde dig ud med alle dine familiemedlemmer, katte og hunde inkluderet!

Dette er de katte- og hundekostumer, der havde succes sidste Halloween: superhelte, vampyrer og Star Wars er typisk de foretrukne til vores firbenede venner.>

Europas tendens er måske at klæde kæledyr ud som superhelte eller skræmmende karakterer, men i Danmark har vi en helt anden smag: Chase fra Paw Patrol, Mr. Incredible og T-Rex var nogle af de mest solgte sidste år til Halloween.

Hvis vores gæt til de bedste “menneske” kostumer inkluderede Joker… kunne vores gæt til kæledyr ikke være anderledes.

Gennemsnitligt forbrug Halloween

Og selvom det at pynte og dekorere huset til Halloween er noget meget sjovt og underholdende, er der ingen tvivl om, at det medfører en vis økonomisk udgift.

Vi har lavet en kort oversigt, der viser de gennemsnitlige udgifter i vores land sidste Halloween.

Hvis du er helt sikker på, at du vil fejre Halloween, men du vil gøre det på en økonomisk og hjemmelavet måde, finder du mange forslag til billige kostumer hos Funidelia, som er perfekte til en skræmmende aften uden at sprænge budgettet.

Top temaer makeup Halloween

Makeup er et nøgleelement i ethvert kostume, specielt i Halloween kostumer, der kræver blod, ar eller sår, for at gøre dem mere realistiske og skræmmende.

Hvid og sort maling, falsk blod og flydende latex til at fremstille dine egne sår er blot nogle af de grundlæggende elementer, som enhver Halloween makeup har brug for, men afhængigt af hvad dit kostume er, har du muligvis brug for noget andet tilbehør.

Her viser vi dig en oversigt over tendenserne inden for Halloween sminke i hele Europa:

Som vi allerede har nævnt, var en af vores foreslåede tendenser at klæde dig ud som Halloween Catrina, De Dødes Dag, så her har vi en simpel makeup tutorial for det mexicanske kranium, der helt sikkert vil hjælpe dig.

Hvis du tværtimod kan lide zombier og de levende døde, har du brug for falsk blod, flydende latex til sårene og nogle proteser for at få et realistisk, forfaldende look. I denne tutorial viser vi dig et trin for trin, hvordan du får perfekt zombie makeup.

Og hvis du foretrækker at klæde dig ud som et skelet, er den sort-hvide makeup svaret. Et par store sorte øjne og lidt makeup rundt om munden vil være nok, men glem ikke tænderne og kæben. Vi håber, at du finder denne tutorial nyttig.

TOP Halloween masker

Men hvis dine makeup evner ikke er de bedste, og du ikke helt får det Halloween look, du ønsker at opnå, uanset hvor hårdt du prøver, kan du være helt rolig. En Halloween maske er det, du har brug for.

Latex, vinyl, masker i venetiansk stil og øjenmasker… men realistiske frem for alt andet. Attentatet, hovedpersoner i gyserfilm som Michael Myers, Pennywise, Billy de Saw eller Jason er nogle af de foretrukne masker i Europa, men også zombier (inklusive dem fra Game of Thrones) og selvfølgelig den ikoniske Dali-maske.

Har du allerede set dem?

Top Halloween dekorationer

Men hvis der er noget, der virkelig får os til at føle uhyggen, er Halloween dekorationer over alt. Butikkerne, huse og endda gaderne har græskar, spindelvæv, flagermus og plastik edderkopper rundt omkring… Alt er sat op på den mest originale måde, for at fejre Halloween aften!

Skeletter, zombier og græskar er nogle af europæernes foretrukne temaer til at dekorere deres huse til Halloween, men de kan også godt lide edderkopper, hekse og spøgelser.

På dette billede kan du se hvilke europæiske lande pynter mest op på denne tid af året. Du vil blive chokeret!

Der er så mange forskellige måder at dekorere din fest til Halloween på, samt forskellige temaer du kan bruge, afhængigt af den type fest, du vil holde.

Hvis du kan lide en mere traditionel stil, anbefaler vi at dekorere med græskar og spindelvæv som de vigtigste elementer i udsmykningen og møblerne, skønt du også kan inkludere nogle få skeletter og kranier. Alt skal være sort og orange, og du kan endda tilføje et lys-i-mørke banner for at give det et mere skræmmende look.

Hvis du vil have en stilet fest, kan du bruge sort og guld som hovedfarver, ligesom i dette billede:

Hvis du kan lide et hurtigt besøg på en kirkegård til Halloween, er skeletter og kranier et must i dine Halloween dekorationer.

Hvis du sætter pris på kranier, men relaterer dem mere til De Dødes Dag, har vi nogle farverige dekorationer med Catrina og blomsterkæder, der ligner den visuelle stil i Disneys Coco.

Hvis du bare gerne vil have en “zombie-apokalyptisk verden” og elsker de levende døde, vil falsk blod og amputerede lemmer være dine allierede for at opnå en skræmmende halloween dekoration.

Og for dem af jer der elsker gyserfilm, seriemordere og klassiske, skræmmende filmpersoner som Jason eller Freddy Krueger, har vi også noget til jer i denne sektion af Halloween dekorationer.

Slik eller ballade eller huller i tænderne? Råd til at passe på dine tænder til Halloween

Hvis du nyder at gå på “slik eller ballade” Halloween aften, for at få fat i noget lækkert slik, skal du være forsigtig! Halloweens sande gys er nemlig huller i tænderne. Både børn og voksne sænker deres forsvar i løbet af denne dag, når Halloween faktisk er en af de nætter, hvor folk spiser aller mest slik!

Her har du nogle råd til at passe på dine tænder, som du skal overveje inden Halloween. Tag noter!

🍬 Spis slik efter måltider, den spyt du producerer mens du spiser, hjælper med at rydde din mund for bakterier.

🍭 Undgå hårdt eller klæbrigt slik, fordi det forbliver i din mund i længere tid, og dette øger risikoen for huller.

🍬 Vælg dit yndlingsslik til Halloween, og gem resten til andre specielle lejligheder.

🍭 Ved at drikke 1,5 til 2 liter vand om dagen reducerer du i høj grad risikoen for at få huller (ikke kun til Halloween, men hver dag).

🍬 Drik ikke søde drikke, da de hverken anbefales for dine tænder eller for dit helbred.

🍭 At tygge på sukkerfrit tyggegummi efter at have spist mindsker din risiko for huller.

🍬 Børst altid dine tænder efter hvert måltid, og husk at bruge tandtråd der hvor børsten ikke kan nå.

🍭 Halloween snacks og slik er sjovt, men frugt er meget sundere og lige så sødt.

🍬 Calcium styrker og beskytter dine tænder, og det hjælper også med at reducere risikoen for at få huller.

🍭 Glem ikke at besøge din tandlæge mindst én gang om året.

Hvis du stadig beslutter dig for at spise alt dit slik næste Halloween, er dette nogle tips til at gøre det på den sikreste måde for dine tænder:

🧛‍♂️ Vælg chokolade frem for andre typer slik, fordi det er let at rengøre efter det og det indeholder mindre sukker, specielt hvis det er mørkt.

🧟‍♂️ Klæbrigt og hårdt slik og karameller er det værste af dem alle. De forbliver i munden i meget længere tid, hvilket øger risikoen for at få huller på grund af dem. Det hårde slik kan også knække en tand, hvis du ikke er forsigtig.

🧛‍♂️ Selvom smagen af syrligt slik kan være sjovt, kan syren i det svække dine tænder og øge risikoen for huller.

🧟‍♂️ Popcorn er svært at rengøre efter, så sørg for at børste eller bruge tandtråd lige efter at du er færdig med at spise det.

Med disse praktiske tips håber vi du kan nyde Halloween aftenen uden at skulle bekymre dig om tandpine dagen efter.

Horror is fun!

Men klæd dig ud som du vil, hold en fest hos dig eller gå til den sædvanlige bar… vi vil have, at næste Halloween skal være en aften du kommer til at huske. Så husk, gys har også en sjov side!

Metode

Til uddybningen af de oplysninger, der er udstillet i denne artikel, har vi brugt data fra Funidelias salg i oktober 2018 i flere europæiske lande.