Skip to content

De mest ønskede kostumer af drenge og piger til jul

At klæde sig ud er en måde at tilskynde et barns kreativitet, mens man leger og har det sjovt. At klæde sig ud hjælper dem med at opbygge deres egen identitet ved at konfrontere deres frygt og forlegenhed i legetiden og udtrykke deres følelser. Og hvis de klæder sig ud som en gruppe, er det også en måde at socialisere og lære forskellige værdier som venskab og generøsitet, respekt, tolerance eller teamwork.

At vælge det rigtige kostume er ikke trivielt. Børn kan sætte sig selv i en andens sko, mens de leger. Fra at efterligne de daglige mennesker som far eller mor og føle sig som voksne, til at genskabe scener klædt ud som superhelte, der er i stand til at stå overfor det, der er foran dem. Derfor er det godt, hvis de frit kan vælge deres udklædning.

Som et resultat deraf, er forældre i stigende grad opmærksomme på, at kostumer er lige så lærerige som en bog eller et legetøj.

Nu hvor alle er vilde med julegaver, synes vi, at det er en god ide at give et kostume. Hvis den lille derudover allerede har inkluderet dette kostume i hans eller hendes brev til julemanden, vil de blive endnu mere entusiastiske når de pakker det ud.

Derfor har vi lavet denne artikel, der dækker tendenser for børnekostumer i Danmark og resten af Europa, så du kan give den perfekte gave til de yngste. Hvilke er de mest ønskede? Hvilke er populære? Hvilke er de mest succesrige karakterer? Fortsæt med at læse og vær opmærksom!

Hvordan vælger man det bedste børnekostume?

Det er ikke kun kostumets tema der er vigtigt. Det er også nødvendigt at overveje dets egne egenskaber.

Når det ikke er et hjemmelavet kostume, skal du tjekke stoffet og materialerne, størrelsen, prisen…

For mange kan det virke fjollet, men når det kommer til børn, skal der udvises ekstrem forsigtighed, og tekstilvarer og kostumer er ikke er undtaget. Her er nogle tips:

  • Tjek, at forklædningen (maske, paryk, make-up…) indeholder CE-mærkning, advarsler om brug, liste over materialer…
  • Det er forbudt at kostumer til børn under 7 år inkluderer snore i nakkeområdet der er længere end 7,5 cm, da det skaber risiko for kvælning.
  • Masker skal have ventilationshuller i øjne, næse og mund.
  • Med hensyn til tilbehør (legetøjsvåben, hatte, pandebånd …) må de ikke have små eller skarpe dele.

For så vidt angår størrelser, anbefaler vi, at du altid tjekker producentens eller sælgerens oplysninger om dem. Hos Funidelia kan du finde en størrelsesguide til hvert produkt, ud over små “tips”, der hjælper dig med at vælge det mest passende til det barn, som kostumet er beregnet til.

Hvad angår prisen, er det et mere subjektivt spørgsmål. Det afhænger af budgettet, kostumets kvalitet og om det er et officielt licenseret produkt eller ej.

Hos Funidelia har vi også vores egne fremstillede produkter, som gør det muligt for os at have en bedre kontrol over processen og kvaliteten af det endelige resultat, samtidig med at kunne tilbyde en lavere slutpris. Hvis du på trods af dette ikke finder udklædningen, der passer til din “pung”, har vi også et afsnit med billige kostumer, hvor du er sikker på at finde et økonomisk alternativ til det kostume, du leder efter.

Hvad er børnenes foretrukne temaer?

Generelt er film og tegneserier populære referencer for børn. Eventyrene med Ladybug, Harry Potter og “Heltene i Pyjamas” fra PJ Masks, var nogle af yndlingsstemarne hos de yngste, når det kom til kostumer sidste år, og de er fortsat populære.

Disney-prinsesser, Star Wars-figurer og superhelte (Marvel eller DC Comics) er “klassiske kostumer”, som altid er med i TOP 10.

Men det er ikke kun karakterer fra film eller tv, der inspirerer børn. Mere generelle temaer som dyr (løve, kylling, ko, abe eller tiger) eller middelalderlige kostumer (ridder, prins og prinsesse) er også på deres liste over mest ønskede kostumer.

Ladybug & Cat Noirs kostumer har været børnenes favoritter i et par år nu. Og det fordi de samler alle ingredienserne for at blive en succes: i tegnefilmformatet er de superhelte med deres alter-ego i ungdomsårene, og hovedpersonerne er piger og drenge, så både drenge og piger kan føle sig identificeret.

Men smagen for Ladybug & Cat Noir strækker sig også til voksne. Ikke kun for at klæde sig ud som familie med de små, men også i den brede cosplaykultur, der har været omkring disse to superhelte.

Derudover er der forskellige versioner af disse kostumer: fra de mest klassiske stramme “fuldkrop” kostumer, til de bredere og varmere versioner (ideel til vinteren), nemlig heldragter der er så behagelige som en pyjamas.

Og tilbehøret må naturligvis ikke mangle: Ladybugs karakteristiske blå paryk, hendes øreringe og hendes magiske yoyo eller Cat Noirs blonde paryk med sine katte ører… og selvfølgelig maskerne (vigtigt for at forblive forklædt).

Selvom det er flere år siden den sidste film fra J.K. Rowlings originale magiske saga blev udgivet, er Harry Potter-kostumer stadig blandt de mest efterspurgte af børn. Og de nye “Fantastic Beasts” -film hjælper med at holde den magiske verden på alles læber.

Harry Potter-fænomenet handler ikke kun om at bære din Hogwarts Hus kappe. Flere og flere børn og voksne ønsker sig Harry Potter merchandise som julegave, for at øge deres samling af “magiske genstande”: fra T-shirts til rygsække og skoleartikler, tryllestave, Hogwarts tørklæder… men også mere eksklusive genstande såsom en usynlighedskappe, julekalendere eller et display med Harry Potter’s gyldne snitch.

J.K. Rowlings magiske verden er en “ønske brønd” for ethvert potterhead!

Og hvis der er noget endnu sjovere end at klæde sig ud, er det at gøre det som en gruppe, hvor alle spiller deres rolle. Derfor er PJ Masks kostumer så populære hos børn, fordi de kan klæde sig ud med deres venner og lege for retfærdighed.

Denne tegneserie afspejler en række vigtige værdier for børn, såsom venskab og viser, at selv om hver enkelt har deres egne evner, kan de arbejde som et team for det fælles gode.

De mest populære kostumer er de tre hovedpersoner: Catboy, Owlette og Gekko (især de to første). Men der er også børn, der har en forudsætning for skurke og foretrækker Night Ninja eller Romeo kostumer.

I Danmark fulgte vi den europæiske trend, og PJ Masks’ Catboy eller Harry Potter toppede listen sidste år, selvom Ladybug & Cat Noir eller den legendariske “Zorro” også var blandt de mest ønskede kostumer.

Hvilke andre karakterer kan børn lide?

Selvom børnene er klare omkring, hvilke licenser der “monopoliserer” deres smag, er tegneserier altid en kilde til inspiration for de yngste, og karakterer som hvalpene fra Paw Patrol eller Masha og bjørnen er en sikker satsning for de yngste.

Chase og Skye kostumer er favoritter for Paw Patrol fans. Politihvalpen og den flyvende hund er favoritterne fra Adventure Bay byen.

Den lille blonde pige fra Rusland og hendes ven Bjørnen er andre vindende tegneserier blandt det yngre publikum. Og det er fordi lille Mashas narrestreger, gør at både drenge og piger har det sjovt. Derfor er det at give et Masha og bjørnen kostume synonymt med succes.

Men børn har ikke en forudsætning for aktuelle tegneserier. Klassikerne går aldrig ud af stil, og det er grunden til, Dragon Ball at eller Smølferne udklædning er nogle af børnenes favoritter, når det kommer til at have det sjovt og lade deres fantasi løbe vild.

Hvilke superhelte kan du bedst lide?

Et af menneskets store spørgsmål… især hvis det handler om et barn. Det er meget kompliceret at beslutte, om du foretrækker at flyve som Superman eller at have Spidermans fleksibilitet, Flashs hastighed eller Hulks styrke… Men der er altid en grund til, at de foretrækker et Superhelt kostume, og hvorfor de vil klæde sig ud som dem.

Generelt er Spiderman, Batman og Captain America langt de foretrukne blandt de små i huset.

Men Superman “Man of Steel”, Thor, “tordenguden” eller Flash, den hurtigste superhelt, er også virkelig populære.

Wonder Woman er den eneste kvindelige superhelt, der har en plads på denne favoritliste over superhelte.

Andre “teamworking” helte som Ninja Turtles og Power Rangers har også deres plads blandt de yngste.

Hvilke er de foretrukne prinsesser?

At beslutte, hvilken Disney Prinsesse der er den smukkeste, eller hvem der bærer den smukkeste kjole, er lige så kompliceret som at vælge den bedste superhelt. Men på samme måde har alle piger deres favorit. Og i de fleste tilfælde er det den samme: Elsa eller Anna fra filmen “Frost”.

Arendelles søstre er uden tvivl de første, der blev valgt i de fleste europæiske lande. Selvom “klassiske” Disney Prinsesse kostumer som Snehvide, Askepot eller Tornerose stadig er favoritterne, har “nye prinsesser” med stærk overbevisning og mere uafhængig personlighed som Vaiana eller Merida fra Modig også plads blandt de mest ønskede Disney prinsesser.

Hvilken side af The Force er de små på?

Sammen med Harry Potter er Star Wars en af de mest attraktive licenser for børn blandt tegneserier, superhelte og prinsesser. Lad os indse det, Star Wars er et filmfænomen, der har tiltrukket fans, siden den første film blev frigivet i 1977.

Vi er overbeviste om, at The Force er magtfuld i Star Wars kostumer fra både klassiske karakterer (Leia, Luke Skywalker, Darth Vader …) og nyere (Rey, Kylo Ren, Finn…) og derfor tiltrækker de både unge og gamle.

Men her er et meget vigtigt spørgsmål for enhver tilhænger af denne galaktiske saga: Hvilken side af The Force er du på?

Det dejlige ville være at svare “den lyse side” uden tøven, men vi har opdaget, at unge padawans er mere tilbøjelige til “den mørke side”. Hvorfor det? Kan de bedre lide deres dragter? Er det på grund af hjelmen? Er det farven på lasersværdene?

I TOP 5 over Star Wars kostumer til børn finder vi de karismatiske Darth Vader, Stormtroopers og Kylo Ren. Og selvom der er mange karakterer fra den lyse side gennem alle episoderne, er det Reys og Jedis forklædning, som de små foretrækker.

Men hvordan er dette resultat efter land? Hvilke lande er blevet “forført” af den mørke side?

Funidelias valg til denne jul

Med så mange muligheder, kan det være lidt overvældende at vælge, hvilket børnekostume du skal give væk til jul. Derfor har vi to klare vindere: Frost og Star Wars.

Som vi allerede har nævnt, er dette temaer, der altid er blandt små børns favoritter og med premiererne på “Frost 2” og “The Rise of Skywalker” så tæt på julen, er Elsa og Annas kostumer eller Kylo Ren og Reys helt klart en god idé.

Mange piger vil gerne opdatere deres garderobe med nye Elsa og Anna kjoler – endda Kristoff ser anderledes ud i Frost 2!

Deres kjoler er i samme farveområde, der definerer hver af søstrene, men er tilpasset Elsa og Annas nye eventyr. Elsa er stadig favoritten blandt de to, men Anna og Olaf er også elskede figurer. Dette er en Frost 2 udklædning:

Episode IX er en af årets mest ventede film. Et stort resultat forventes for en af de mest episke sagaer i filmhistorien. At kende Reys oprindelse, besejre Kylo Ren og opdage gamle figurer, der dukker op igen… Mange ukendte, som voksne og små fans forventer at blive afsløret.

Og så med “fanfænomenet” så tæt på julen er der en masse forventning. Børnets ønske om, at deres julegave skal være et Kylo Ren kostume, kan kun overgås af ønsket om at deltage i premieren på Episode IX, klædt som deres yndlingskarakter.

Som du har set efter denne gennemgang, er udklædning en god måde at lege med fantasi på. Så lad ham eller hende forklæde sig! Have fun!

Metode

Til udarbejdelsen af de oplysninger, der er fremstillet i artiklen, har vi brugt data fra Funidelias salg i november og december 2018 i forskellige europæiske lande.