Skip to content

Fastelavnstendenser for 2020: de bedste kostumer til Karneval

Med karneval lige rundt om hjørnet, kan du gøre dig selv helt stresset ved at tænke over hvilket fantastisk karneval kostume, der vil overraske alle.

Gruppe kostumer, par kostumer eller familie kostumer… Fra klassikere, som pirat kostumer, til mere innovative ideer inspireret af de nyeste tv- eller biografudgivelser, sĂĄsom Papirhuset.
For at finde ud af lidt mere om, hvordan karneval er i vores land, har vi forberedt denne artikel til dig, som samler tendenser for dette års karneval. Vi håber, at det vil inspirere dig til at nyde denne spændende dag!

Hvad er gennemsnitsprisen pĂĄ et karneval kostume?

Danmarks mest berømte karneval er uden tvivl Aalborg Karneval, der fejres i maj for at få mest muligt ud af ankomsten af det gode vejr. Men i februar fejrer vi også Fastelavn, en festival der er mest for de små, hvor de kan lege, have det sjovt at klæde sig ud som deres yndlingsfigurer. Men os gamle kan stadig nyde det!

Mens de gennemsnitlige omkostninger for et karneval kostume ligger på 300 DKK, varierer disse omkostninger efter region. Regioner, hvor du kan købe karneval kostumer inkluderer: Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark.

De mest populære Karneval kostumer for 2020

At vælge det perfekte Karneval kostume er en vanskelig opgave. Går du efter noget klassisk eller noget moderne?

Det mest populære kostume tema sidste år var serien Papirhuset med sin røde heldragt og Dalí-maske. Men i år ser vi nogle anderledes tendenser.

1. Dyr: for et vildt karneval

Hvis du vil gå klassisk, er disse dyre kostumer altid et sikkert valg. Der er en lang række alternative dyre kostumer at vælge imellem. Nogle er dejlige og varme, perfekte til kulde i februar, ligesom disse hyggelige Kigurumi og Onesies.

2. Star Wars: vores galaktiske favoritter

Star Wars kostumer har uden tvivl været en af favorittendenserne i de sidste par år, elsket af unge såvel som voksne, som er nostalgiske over de originale episoder og karakterer.
Men hvis denne franchise er en af de mest populære under dette ĂĄrs karneval, skyldes det i vid udstrækning den seneste udgivelse af Skywalker Sagaen- “The Rise of Skywalker” i december, samt lanceringen af den nye Disney+ serie “The Mandalorian” i december, hvor figurer som Baby Yoda hurtigt blev virale.

3. Frost: kostumer, sĂĄ du bliver frosset

Siden Frost kom ud i 2013, er Elsa og Anna blevet mange smĂĄ pigers yndlingsprinsesser. Og med frigivelsen af Frost 2 i slutningen af 2019, er Frost kostumer endnu en gang blevet favorit kostumet til karneval.

4. Harry Potter: kostumer til et magisk karneval

Harry Potter er en karakter der elsket af alle, store og smĂĄ. At sammensætte dit Harry Potter kostume er ikke svært. Alt hvad du har brug for er en sort tunika, et Gryffindor tørklæde, runde briller og selvfølgelig en tryllestav, sĂĄ du kan rĂĄbe trylleformularer som “Alohomora!”

Som prikken over i’et til dit kostume, skal du tilføje et husslips… Du vil blive misundet af enhver muggle.

5. Miraculous Ladybug: en parisisk superhelt

Lige siden den Miraculous Ladybug serie først kom ud, har superheltene Ladybug og Cat Noir været enormt populære blandt børnene. Marinette og Adrien er to teenagere der bor i Paris, med den ene hemmelighed, som den anden ikke kender: de er superhelte.

Denne serie er så populær, at Lady bug og Cat Noir kostumer, år efter år, er et af de mest populære børne karneval kostumer.

Mest populære børne kostumer til Karneval

I Danmark ser det ud til at børn foretrækker kostumer, der vedrører film og tegnefilm.

Karakterer fra Star Wars, Harry Potter, prinsesserne fra Arendelle, hvalpe fra Paw Patrol og superhelte som Ladybug og Cat Noir er bare nogle af de foretrukne ting, som de små i Danmark kan lide at klæde sig ud som under karneval.

Selvom hver lille dreng og pige har deres egne specielle ønsker.

Kostumer til drenge

Drenge har en tendens til at foretrække temaer, der vedrører film og tegneserier. Med udgivelsen af Episode IX: The Rise of Skywalker i december er Kylo Ren planlagt til at blive en stjernekarakter i karnevalet.

Men figurer som Harry Potter er også populære under karneval. En Gryffindor tunika og en tryllestav er nøglen til en fantastisk karneval fuld af magi.

Danske børn elsker også Paw Patrol hvalpe. Chase og Marshall er deres favoritter.

Kostumer til piger

Ladybug kostumer har været en af de smås favoritter lige siden de ankom til Karneval for et par år siden.

Hvis Harry Potter er blandt de smås favoritter i Danmark, er der ingen tvivl om, at Elsa og Anna kjoler vil blive enormt populære blandt pigerne næste karneval.

Mest populære Karneval kostumer til voksne

Voksne foretrækker generelt karneval temaer som Star Wars, Dyr og vikinger. Men superhelte som Batman eller figurerne fra Frost er også et stort hit. Men hvis vi ser nærmere på mænds og kvinders smag, ser vi nogle klare forskelle.

Karneval kostumer til kvinder

Danske kvinder har ret varieret smag, når det kommer til at klæde sig ud. Generelt foretrækker de mere klassiske temaer i modsætning til film eller tv-serier. Dyr kostumer, vikinger og Valkyrie eller flapper kjoler og fjer boaer looks er nogle af deres favoritter.

Hvis vi specifikt taler om medier, er Star Wars og Alice i Eventyrland de mest populære.

Karneval kostumer til mænd

Mænd har også en tendens til at foretrække superhelte som Batman. Men de kan ikke bare lide franchises relateret til superheltenes verden. Star Wars, for eksempel, tiltrækker altid det voksne publikum. Specielt kostumer af klassiske figurer som Darth Vader eller Luke Skywalker.

Men danske mænd har ikke bare en smag på temaer, der vedrører film eller tegnefilm. Viking kostumer, dyr kostumer och dinosaurer som den oppustelige T-Rex er også populære blandt det mandlige publikum.

Top Karneval gruppe og par kostumer

Hvis der er Ă©n ting, der sjovere end at klæde sig ud til karneval, er det at klæde sig ud i en gruppe. Og med “gruppe” mener vi et par eller som en familie…

Slip din kreativitet og fantasi løs. Og for dem, der ikke har sĂĄ meget… Giver vi dig et par sjove ideer til, hvordan du sammensætter det bedste karneval gruppe kostume.

Pac-Man

En gruppe kostume, der fungerer godt for en gruppe venner eller en familie til Karneval. Pac-Man kostumer er et videospil kostume, der viser sig at være et hit år efter år. Saml alle sammen og organiser et gruppe kostume, hvor en person er Pac-Man og resten jager efter dem klædt som spøgelser i de samme farver som videospilet: Pinky, Blinky, Inky og Clyde.

Grease

Hvorfor ikke gĂĄ klædt ud som figurerne fra Grease som et par kostume eller som en gruppe venner? En dansepartner klædt i sort, ligesom John Travolta og Olivia Newton John, en gruppe venner med høje hestehaler, solbriller og Pink Ladies jakker eller en gruppe “greasers” med læderjakker og slikket hĂĄr. Føler du dig inspireret?

Dragon Ball

Klæd dig ud som Goku og Son Gohan som en gruppe, eller som et far søn kostume. Saml alle sammen og klæd jer ud som Dragon Ball figurer som Goku, Vegeta, Master Roshi, Bulma, Mr. Satan, Piccolo… Og gĂĄ pĂĄ jagt efter de syv dragon balls.

Smølferne

Da du var yngre, var dine yndlingspersoner sĂĄ de smĂĄ blĂĄ dværge, der boede i svampe i skoven? I sĂĄ fald bør dit næste gruppe karneval look, bestemt være et Smølfe kostume – Gammel Smølf, Smølfine, Gargamel… SĂĄvel som resten af Smølferne, bĂĄde unge og gamle. Disse smĂĄ blĂĄ væsener er sikker pĂĄ at give grin til dit næste karneval.

Papirhuset

Lige siden Netflix erhvervede serien “Papirhuset” for at frigive nye sæsoner, er figurerne (der minder om en moderne Robin Hood) blevet nogle af de mest populære valg til gruppe kostumer under alle omstændigheder.

Et Papirhuset kostume er let, alt hvad du behøver er en rød heldragt med fuld krop og et maskingevær. Og glem ikke DalĂ­ masken – det umiskendelige symbol pĂĄ figurerne i serien.

Hjemmelavede karneval kostumer

Der kan være et par handy mennesker derude, der kan lave et utroligt karneval kostume ud af ingenting, men at lave et hjemmelavet kostume fra bunden af kan være kompliceret.

Oftest er det meget lettere og nødvendigt at købe noget godt tilbehør til dit kostume. Et tilbehør til at tilføje “prikken over i’et” til dit karneval look, der afslutter dit DIY-kostume perfekt.

Masker, parykker, make-up, farvede strømpebukser, kapper, tylskørter, hatte og pandebĂĄnd, fjer boaer, pistoler, briller… Der er en uendelig mængde kostume tilbehør du kan bruge til at fuldende dit hjemmelavede karneval kostume pĂĄ den mest overkommelige mĂĄde.

Ligeledes, hvis håndværk ikke er din ting, eller hvis du har et stramt budget til at fejre karneval med, er et godt tilbehør eller billigt kostume den perfekte ting til at hjælpe dig med at forberede dit næste look.

Have Fun!