Skip to content

Hvis du vil klovne rundt, skal du gøre det ordentligt: Vi introducerer dig til Klovne kostumet!

Hvordan klæder du dig ud som en klovn?

Velkommen til Funidelias cirkus! Hvis du kan lide at være klædt ud og “opføre dig som en klovn”, er du kommet til det rigtige sted. Vi vil hjælpe dig med at designe det bedste klovnekostume du kan forestille dig.

Uanset om det er til karneval eller Halloween, er klovnekostumer altid et godt valg. Vi vil vise dig, hvordan du vælger et godt kostume, hvordan du lægger klovne make-up, og hvilket vigtigt tilbehør du har brug for. Vi vil endda fortælle dig, hvordan du forvandler dig selv til en ond klovnemorder til de mest skræmmende fester!

Cirkusset har altid været den naturlige ramme for klovne, og vi har alle en lille klovn inde i os (selvom vi ikke tror det). I dag ser vi dem ofte rundt i byerne, altid klar til at få små børn, og endda voksne, til at smile.

Og selvfølgelig er det sjovt at klæde sig ud som en klovn! Det bedste er, at du kan slippe af sted med alt det klovneri, du vil, hvilket du måske er flov over at gøre i “normalt tøj”.

Inspiration til dit klovnekostume

Vi har masser af muligheder for klovnekostumer. Og bedst af alt, kan du finde kostumer til hele familien – drenge, mænd, kvinder… Selv klovnekostumer til babyer. Det vigtigste er at vælge dit yndlingskostume, og vi har et par at vælge imellem:

    • Cirkusklovn kostume: Den mest velkendte slags klovn. Cirkusklovnens kostume er flerfarvet, iøjnefaldende tøj med brede bukser og store t-shirts. Du kunne bære en vest, bælte, et slips, en hat og selvfølgelig store sko. Samt andet tilbehør som en farvet paryk eller en stor rød næse. Dette elegante klovnekostume eller dette klovnekostume til piger er to gode eksempler på cirkusklovne.

    • Harlequin kostume: Harlequins var karakterer, der optrådte i det italienske “Commedia dell’arte” teater i det XVI århundrede. De klædte sig i tøj lavet af rester af forskelligt tøj. Lidt efter lidt begyndte deres tøj at udvikle sig til dragter i sort/hvid, med fremtrædende diamantmønstre.

    • Nar kostume: Et koncept der minder lidt om harlequin, skønt med et lidt sjovere og energisk twist. De var middelalderens klovne, der underholdt kongerne og de ædle mænd. De er normalt klædt i flerfarvet, iøjnefaldende tøj og store hatte med klokker på.

    • Berømte klovnekostumer: Der er mange kendte klovne, der er blevet populariseret gennem tv og film, som vi husker fra vores barndom eller ungdom. F.eks. Pennywise fra “It”, Krusty the Clown fra The Simpsons eller the Joker.Du kan finde et “It The Movie” kostume, med en hvid og rød harlekin stil, eller det klassiske Pennywise kostume, med hans gule dragt med en sort, lilla og grøn vest.

      Det samme med Jokeren. Vi har kostumer til Jokeren, som han ses i The Dark Knight, med sit berømte lilla jakkesæt med grøn vest, eller vi har Jokeren fra Suicide Squad, med hans mere cool look og slikket grønt hår.

Klovne make-up

Et af de vigtigste træk ved et klovnekostume er helt sikkert make-up.

I denne tutorial kan du lære, hvordan du sminker dig som en klovn til din næste kostumefest. Du bliver nødt til at have et godt make-up sæt, med hvid og farvet maling, især hvis du skal være cirkus klovn.

Hemmeligheden er at male en base af hvid make-up i hele dit ansigt og derefter male forskellige farver og detaljer oven på det: store øjne og et enormt smil (et ondt, hvis du er en ‘morderisk klovn’) , eller tilføj en tåre, hvis du går som en harlequin.

Klovnekostumer og tilbehør

Generelt består et klovnekostume af stort tøj i iøjnefaldende farver. De bærer normalt veste, store slips eller butterflys og seler til at holde deres bukser op. Dette er essentielt set et godt klovnekostume.

Klovneparykker

Dit kostume har brug for en farvet, sjov klovneparyk. Den ville ideelt set have masser af krøllet hår i en eller flere iøjnefaldende farver. Der er masser af muligheder at vælge imellem, fra de mest skræmmende til de skøreste og mest sjove.

Klovnesko

Har du hørt at klovne sover stående? Dette er pga. de gigantiske sko, de bærer, som giver dem mulighed for at sove på fødderne og ikke falde ned. Vi er ikke sikre på, at dette er sandt, vi ved ihvertfald, at en god klovn altid skal bære sine klovnesko. De er enorme, sjove, og du kan vælge mellem de klassiske røde sko eller nogle mere ekstravagante farver.

Klovnenæse

Du må ikke glemme en god rød klovnenæse som en del af dit klovnekostume. Det perfekte tilbehør til din make-up. Find dem i plastik, svamp og endda latex, afhængigt af den komfort og realisme, du ønsker, at dit kostume skal have.

Prikken over i’et: klovnetilbehør

Fuldend dit kostume med noget klassisk klovnetilbehør, som seler, et stort slips, hvide handsker eller en farvet bowlerhat med en blomst på.

Du kan også tilføje noget joke-tilbehør, som en blomst, der sprøjter vand, eller en trompet, du kan spille på, på de mest irriterende tidspunkter…

Klovnekostumer til alle

Klovnekostumer til mænd

Klovnekostumer til kvinder

Klovnekostumer til piger og drenge

Klovnekostumer til babyer

Skræmmende morderklovn kostumer

For at afslutte vores artikel, viser vi dig en række onde morderklovn kostumer. Uanset om det er en klovn, harlequin eller nar med et skræmmende twist, er de ideelle til Halloween fester eller fester med gysertema.

For at give et autentisk skræmmende look til dit onde klovnekostume, er der intet bedre end at tilføje et våben og en klovnemaske, især hvis du ikke ønsker at blive dækket af klovnemakeup.

Have fun!