Oktoberfest kostumer: tyroler og bayersk tøj

Fejr øl festivalen I ægte bayersk stil med disse originale og sjove Oktoberfest kostumer!

Klæd dig ud I et tyroler kostume eller et typisk tysk sæt og forbered dig selv på at sprede glæde og sjove alle steder du går. Har du nogensinde ønsket at klæde dig ud som en bayer men kunne ikke finde det kostume du ledte efter? Vi har det her hos Funidelia!

Blandt vores store udvalg af Oktoberfest sæt og kostumer vil dun finde tyroler kostumer, typisk tysk tøj og også de flotteste dirndl og lederhosen til mænd og kvinder.

Eins, zwei, drei... zum wohl!!

Filter
Din søgning:

Ved du, hvorfor man fejrer Oktoberfest?

Oktoberfest parade

Den 12. oktober 1810 fejrede Maximilian I af Bayern sin førstefødte søns ægteskab for fuld udblæsning. Kronprins Ludwig og prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausens bryllupsfest varede i fem dage og blev afholdt i München på samme sted, som der også blev afholdt hestevæddeløb.

Fejringen var så stor, og folk nød den så meget, at fest blev afholdt igen år efter år. Så var det lige meget, at ægteskabet led under utroskab, og at det tog Ludwig 15 lange år om at overtage tronen.

I 1835, i forbindelse med deres sølvbryllup, besluttede Ludwig I at festen skulle indeholde en parade med traditionelle bayerske dragter.

Efter den bølge af revolutioner, der skyllede ind over Europa i 1848, måtte kongen, hans kone og deres ni børn drage i eksil i Frankrig. Og festlighederne ophørte med at finde sted, men blev siden genoptaget i 1948, hundrede år senere. Siden da, besluttede bayrerne at denne fest skulle gentages hvert år, med eller uden konge, og at den skulle finde sted i september (da vejret er bedre end i oktober). Således er Oktoberfesten blevet en af de fester, der bliver set mest frem til hele året.

lfestivalen er blevet indført i vores kultur, og det er endnu en mulighed for at være sammen med venner, drikke øl og have det sjovt med hinanden.

Der er også mulighed for at fejre Oktoberfesten flere steder i Danmark, hvis man ikke har lyst til at tage turen helt til München for at føle sig som en ægte bayrer. Faktisk er den traditionelle tyske ølfestivals popularitet vokset så meget, at man i flere danske byer fejrer den tyske tradition.

I København kan man komme til Oktoberfest på Femøren, Amager strand, hvor der både er mulighed for at høre tyrolermusik og drikke 1 liters øl, der bliver serveret af barmfagre øljomfruer og fyre i lederhosen. I Fredericia er det muligt at fejre den hyggelige Oktoberfest i et næsten 1200 m2 stort festtelt midt på Axeltorv med plads til omkring 800 gæster. Her kan man ligeledes opleve de traditionelle skikke, der hører traditionen til, og så har man endda mulighed for at deltage i oktoberfestkonkurrencer. Også i Kolding er der mulighed for at opleve en autentisk Oktoberfest i et kæmpe festtelt ved Kolding Stadion, som kan rumme omkring 1200 festglade folk.

Husk på, at man siden begyndelsen kun 24 gange har været nødsaget til at aflyse festen: under Første og Anden Verdenskrig og i perioden mellem de to krige, på grund af den enorme krise, som Tyskland gennemlevede.

Sjove facts om Oktoberfest

1. Vidste du, at der ikke må serveres øl, der indeholder mindre end 6% alkohol?

2. Vidste du, at der til Oktoberfest ikke må serveres øl, som er fremstillet udenfor Münchens grænser. Det er en måde, hvorpå man sikrer, at øllet ikke mister sin smag under transporten fra fabrikken til Theresienwiese, der er en stor åben plads i udkanten af München ca. 1 km sydøst for Hovedbanegården.

3. Der laves væddemål om, hvor mange slag, der skal bruges til at åbne tønden. Rekorden er to slag, og det højeste antal er 19. Borgmesteren starter festen med de følgende ord: “O zapft is!” (som betyder noget i retningen af "Så kan der tappes").

Telte og boder til Oktoberfest

Det hele foregår på Theresienwiese, en stor plads, der bliver fyldt med boder og telte og med mere end 6 millioner mennesker, som nyder denne fest.

De mest populære øltelte tilhører de største bryggerier, der gennem flere århundreder har været baseret i München: Paulaner, Spaten, Hofbräu, Hacker-Pschorr, Augustiner og Löwenbräu. For eksempel har Hofbräu-teltet alene en kapacitet på 7.000 pladser.

Hvert telt serverer hver sin øl og er desuden forskelligt indrettet. De er inddelt forskelligt og pyntet forskelligt op, hvilket også betyder, at stemningen er meget anderledes fra telt til telt.

Oktoberfestens hovedperson: Øl

Hvert år bliver der drukket mere end 6 millioner liter øl til Oktoberfesten!!

Prisen på øl svinger normalt mellem 8-10 euro pr. liter og serveres kun fra kl. 10:00 til 22:30 mandag til fredag og fra kl. 09:00 til 22:30 i weekenden og på helligdage.

Det virker måske som få timer, men det er nok til at få ondt i håret!

Hvordan kan du gå for at være en ægte Bayrer til Oktoberfesten?

Dem, der elsker Oktoberfesten, elsker alt, hvad der er typisk tysk. På førstepladsen kommer øllet, så kommer pølserne, kødbollerne, surkål (sauerkraut) og selvfølgelig de traditionelle tyske dragter.

Nedenfor giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan blive til en ægte bayrer.

Lær at synge “Ein Prosit”

Lær at synge “Ein Prosit”, som er en af Oktoberfestens klassikere. Sangen er meget kort, og du kan begynde at synge med fra første pint øl:

Ein Prosit, ein Prosit

Der Gemütlickheit

Ein Porsit, ein Prosit

Der Gemütlickheit

OANS ZWDA DREI! G’SUFFA!

Og oversættelsen af denne lyder således:

En skål, en skål

For hyggen

En skål, en skål

For hyggen

EN…TO…TRE…NU SKAL ALLE VÆRE FULDE!

Med et par øl i blodet forsvinder din danske accent, og du bliver en ægte tysker!!!!!

Klæd dig ud i et originalt bayersk kostume

originalt bayersk kostume

Oktoberfesten er fyldt med turister, der er klædt i bayerske kostumer, og som sammen fejrer denne store ølfestival.

Her har vi det perfekte kostume til dig, du vil kunne tage til Oktoberfest og føle dig som en ægte kvinde fra Bayern med eller uden blond paryk hahaha! Se vores store udvalg og fyld dit ølkrus som en ægte bayrer.

I vores omfattende katalog, vil du kunne se udvalget af bayerske tyroler kostumer til Oktoberfesten, men du kan også bruge dem til Karneval og fremhæve temaet "øl", som er et temmelig universel tema. Også hvis festen er for børn, har vi et bredt udvalg af bayerske kostumer til børn.

Og for de sande eksperter er der her nogle oplysninger om den oprindelige bayerske dragt, som på tysk hedder Trachetn. Det bayerske tyrolertøj til mænd kaldes Lederhosen og de bayerske kvinders dragt kaldes Dirndl.

Oktoberfest kostume til kvinder

Oktoberfest kostume til kvinder

Oktoberfestens store stjerner er pigerne, der i bedste tyrolerstil bærer deres smukke bayerske dragter.

Den bayerske dragt til kvinder, der er kendt som Dirndl (som betyder "pige"), var tidligere den østrigske servitrice uniform og går tilbage til begyndelsen af det 19. århundrede. De første Dirdnls var meget spartanske og blev brugt som arbejdstøj, men mod slutningen af det 19. århundrede blev designet på kjolerne ændret, og herefter blev de i stedet brugt som beklædning af kvinderne fra overklassen.

Med tiden er de blevet vigtige, og i dag bruger kvinderne, som er knyttet til traditionen, deres Dirndls til officielle begivenheder især i Østrig, Bayern, Tyrol og Valcanale de Ardesio.

Oktoberfesten og billedet af kvinder klædt i Dirndls har krydset Tysklands grænser. Tidligere blev kostumerne holdt i naturlige nuancer, men i dag kan man se Dirndls i lyse toner og med farvekombinationer, der tiltrækker mere opmærksomhed. Og så har de et design, der fremhæver de feminine kurver.

Fra top til tå er en typisk bayersk kvinde blondine (vi anbefaler dig at besøge vores sektion med parykker) og bærer en dragt bestående af en hvid bluse, et korset, der er strammet til i taljen for at fremhæve kvindens former, et forklæde (bind sløjfen som vi viser nedenfor) og normalt med hvide knæstrømper.

En Dirndl kommer i tre forskellige længder: den lange Dirndl (Lange Dirndl), som går ned til anklerne, den der går til lige under knæet (Midi-Dirndl), og den som går til lige over knæet (Mini-Dirndl), som er den, der har været mest populær de seneste år.

Symbolikken omkring sløjfen på en Dirndl

Der findes en sjov fortælling omkring placeringen på sløjfen, så mænd – se godt efter!:

  • 1. Sløjfe til højre: kvinden er gift eller forlovet
  • 2. Sløjfe til venstre: Kvinden er fri og har ingen forpligtelser
  • 3. Sløjfe i midten: Kvinden er jomfru
  • 4. Sløjfe bundet på ryggen: Kvinden er enke

Er du i stand til at huske dette efter to øl?

Så danske mænd, vær forsigtige! De tyske mænd er kendt for deres styrke, så det gælder om kun at bejle til de piger, der er frie på markedet!!

El disfraz bávaro para hombre

disfraz bavaro para hombre

Det traditionelle bayerske kostume er inspireret af en stil kaldet Landhausmode, som har sin oprindelse i bøndernes, landmændenes og landbefolkningens gamle beklædning.

Den mandlige version af denne stil består af en skjorte, en tracthenhut (den klassiske alpehat i filt), tykke uldstrømper, der dækker læggen og med sløjfe, nogle haferlshuhe (de sko, som tidligere var arbejdssko på grund af deres robusthed og stabilitet), Lederhosen (læderbukser med indbyggede seler, kaldet Hosenträger).

Der findes 3 slags Lederhosen:

  • 1. Kurze lederhosen, der går til over knæene, og som de unge bruger.
  • 2. Kniebundlederhosen, der går til under knæene, og som er den mest brugte model.
  • 3. Lange lederhosen, som går til anklen.

En messertasche, er den lomme, der sidder på højre ben og bruges til at opbevare kniven.

De traditionelle Lederhosen farver er brun eller sort, selvom man i dag også kan se andre farver som grå eller mørkegrøn.

Hvis du er vild med Oktoberfest, kan du vælge de mest originale lederhosen i vores katalog. Men hvis du ønsker at gå til Oktoberfest med det mest usædvanlige og originale kostume, så har vi andre alternativer til dig, såsom et øltønde kostume, en beruset bayrer, osv.

Udsmykning til Oktoberfest

Udsmykning til Oktoberfest

Til de Oktoberfest fans der overvejer at arrangere en temaaften med ølfestivalen som tema enten derhjemme eller på en restaurant, så har vi mange ideer. Du vil føle det som om, at du befinder dig Tyskland omgivet af begivenhedens karakteristiske farver: blå og hvid.

Noget af det mest originale tilbehør, du skal bruge til fejre ølfestival hjemme hos dig selv, er Oktoberfest flagguirlanderne, de bayerske våbenskjold, hvide og blå guirlander, hvide og blå tallerkener, krus... og servietter.

Skab den bedste atmosfære til at fejre og nyde Ølfestivalen. Du får stensikkert succes med denne udsmykning til Oktoberfest!.

Så er alt klar til at fejre den kommende Oktoberfest med en EIN PROSIT skønsang!

Top