Originale Halloween kostumer

Hvis Halloween kostumer er det, du leder efter, er du kommet til det rette sted, uanset hvad din størrelse eller yndlings tema er. Hos Funidelia har vi lavet et skræmmende udvalg af de mest originale, sjove og skræmmende kostumer, så du kan få en hjertestoppende Halloween-fest. Hvis du er til skeletter, har vi et kostume til dig. Hvis skøre klovne er mere din ting, har vi også det. Måske vil du helst være et mexicansk kranie eller blive den episke karakter fra en film, som Edward Scissorhands, korps bruden, Freddy Krueger eller et Adams-familiemedlem. Se vores online katalog og få inspiration. Tilføj den rigtige makeup til dit Halloween kostume og lidt tilbehør til at fuldføre dit udseende. Du vil være klar til at skræmme alle! Du kender den: Slik eller ballade?

Filter
Din søgning:

Originale Halloween kostumer: skræk og rædsels kostumer

Halloween Kostume

Hvis du går hele året og venter på årets mest skræmmende nat, så er det fordi, du er en ægte Halloween fan. Gyserfesten par excellence er lige rundt om hjørnet, og her kan du finde dit perfekte Halloween kostume til lejligheden.

Til dem der foretrækker det gammeldags, har vi de typiske gyserkarakterer: hekse, vampyrer, skeletter, varulve... Hvid du er til det nyere, har du måske overvejet karakterer fra gyserfilm som Freddy Krueger, Jason, Corpse Bride, Jack og Sally, fra The Nightmare Before Christmas eller en zombie-version af næsten et hvilken som helst kostume.

Du skal ikke være bange (eller skal du muuuhahaha). Vi har alle disse og mange flere originale og klassiske Halloween kostumer. Hvis du ønsker at klæde dig ud sammen med familien, så er det ikke noget problem, for vi har skræmmende kostumer til alle aldre. Desuden kan børnenes Halloween kostumer bruges til andre begivenheder, såsom fastelavn, skolefester eller fødselsdage.

Hvis du er fingernem og foretrækker at lave dit eget Halloween kostume, anbefaler vi, at du fuldender det med noget tilbehør og nogle supplementer. Husk, at stilen sidder i detaljerne og de små ting.

Halloween festens oprindelse

Halloween fest

Højtiden der også kaldes Allehelgensaften er en fest af keltisk oprindelse, hvis tidligste fejringer fandt sted i Irland. I årenes løb har forskellige kulturer kunnet tilbyde deres særlige versioner af denne aften, hvor de døde kommer til live og strejfer rundt i gaderne for at hjemsøge de levende.

Der er ikke meget tilbage fra denne tradition, som i begyndelse var tæt forbundet med enden på sommeren og det gode vejr og ankomsten af vinteren og naturens død. I dag er Halloween, der hovedsageligt er drevet frem af USA, blevet eksporteret til store dele af verden som en skræmmende men festlig aften.

Natten mellem den 31. oktober og den 1. november bliver den tynde linje mellem de levendes og de dødes verden udvisket. Børnene er dem, der gennemlever aftenen og natten med særlig intensitet, når de går fra hus til hus på jagt efter slik, med det typiske spørgsmål: "Slik eller ballade?". Men de voksne kan også nyde denne aften, hvor forskrækkelser og skræmmende scener er tilladt.

Gaderne og barerne bliver til højtiden pyntet op med stearinlys og græskar, og Halloween festerne foregår i hvert hjørne. Der er endda nogle, som arrangerer dem i derhjemme med alle mulige former for dekoration og med gæster, der er klædt ud til lejligheden.

Kostumefester, bål, hjemsøgte huse og gyserfilm er de vigtigste ingredienser til årets mørkeste aften.

Klassiske Halloween kostumer

Eftersom at Halloween er en tradition, der er blevet fejret i maaaange år, så er de skræmmende kostumer par excellence kendt af alle. Over ti der de blevet tilpasset de nye tendenser, men en klassiker er altid en klassiker.

De mest populære klassiske Halloween kostumer er stadig hekse kostumerne, varulve kostumerne, skelet kostumerne, vampyr kostumerne og monster kostumerne.

Nedenfor får du nogle detaljer omkring de klassiske Halloween kostumer.

Hekse og troldkvinder

Hekse kostume

At være en heks er ikke altid godt, men til Halloween, er det noget af det bedste! På de dødes aften er hekse kostumet et af de mest tilbagevendende. Det går aldrig af mode og derudover kan man lave mange forskellige versioner af disse klassiske Halloween kostumer.

Den gammeldags version med kost og spids hat eller den mere moderne version som troldkvinden Maleficent. Sexede kostumer eller nogle mere tildækkede slags er alle til rådighed i vores katalog.

Et hekse kostume er altid et klogt træk. Bare husk én lille ting…Pas på heksesabbatten!

Varulve... auuu!!

Varulve kostume

Auuuuu !!! Vær på vagt, det er fuldmåne og nogen er sulten. Varulvene trækker deres kløer frem for at jage på Halloween aften.

Med sine hugtænder, kløer og lodne udseende er varulven en anden fortræffelig skræmmende karakterer, og en ægte klassiker at klæde sig ud som.

Desuden er det også en bekvem udklædning, eftersom at nogle kløer og en maske er nok. Hvis du er behåret, er det endnu bedre! Er du klar til at hyle?

Vampyrer – ikke uden bloody mary

Vampyr kostume

Her lugter af blod, og de er meget tørstige. Vampyrerne udnytter mørket på de dødes aften til at suge deres ofres blod. Pas på din hals, for der er hugtænder over alt.

Med sine kapper og blege kulør strejfer de rundt i gaderne, sultne efter deres favoritdrik. Den er rød, og hvis du skal til en fest kan det i dit tilfælde være en bloody mary. Hvilken cocktail er bedre til lejligheden?

Lige fra Nosferatu eller grev Dracula til Bella Swan og Edward Cullen fra Twilight sagaen er vampyrer aldrig gået af mode.

Skeletter: vi er vilde med deres dødflotte knogler

Skelett kostume

Halloween aften er den perfekte aften til at bevæge skelettet, bogstaveligt talt. En klassiker blandt klassikere er skelet kostumerne. Vi er vilde med disse dødflotte vildfarne knogler. Det er et enkelt, men altid succesfuldt kostume, som derudover både er komfortabelt og dejligt varmt.

Blandt vores udvalg af Halloween kostumer kan du finde mange forskellige skelet kostumer, både tætsiddende og mere løstsiddende udgaver. Både kjoler og second skin kostumer til alle aldre og til enhver smag.

Nyeste tendenser inden for Halloween kostumer

Sammen med de klassiske kostume er der andre kostumer der også er strøget til tops i de seneste år. Hvad enten det er på grund af visse tv-shows eller film eller på grund af den mode, der breder sig i samfundet, så er der nogle tendenser, der har bredt sig meget hurtigt i forbindelse med Halloween.

Vi taler om zombie kostumerne, de onde klovne kostumer og Catrina kostumerne, som er det mexicanske kranium med den bemærkelsesværdige makeup.

Alle disse kan du desuden også supplere med Halloween rædselsmasker af høj kvalitet, som er lavet af latex og nogle som endda har indbygget bevægelse, som vil tilføje en brutal realisme til dit gyserkostume.

Zombies everywhere

Zombie kostume

Hvis de allerede var populære, så har succesfulde tv-serier som The Walking Dead løftet zombie kostumernes popularitet til helt nye højder. Så meget, at vi nu har zombie version af alle vores andre kostumer.

Ved nærmere eftertanke, kan alt tøj forvandles til en zombie udklædning uden for meget besvær. En smule blod her, et svulmende øje der, et stykke råt kød, riv skjorten og det nederste af bukserne i stykker og vupti, så er du klar! Fra Snehvide til en rugbyspiller kan de alle blive til zombier inden vi kan nå at blinke. Disse døde er mere levende end nogensinde!

For at du kan gå 100% ind i rollen, så anbefaler vi en god makeup og at du øver dig i at lave langsomme og ujævne bevægelser.

Det er meget muligt, at du hen mod slutningen af aftenen slæber dig af sted som en zombie, og ikke fordi du spiller en rolle…

Catrina, det mexicanske kranium

Catrina, det mexicanske kranium kostume

De ter smukt og skræmmende på samme tid. Catrina er navnet på det mest farverige og prangende kranium. Det er det mexicanske kranium, som Diego Rivera dannede på et vægmaleri pyntet med fjer.

Derfra har Catrinas æstetik udviklet sig til at prangende kranier har skabt stor mode. Det er for det meste kvinder, der klæder sig ud som denne og dermed gør dette look til en trend. Den vigtigste er en meget karakteristisk og omhyggelig makeup og en blomsterkrans på hovedet. Disse Catrina looks er uden tvivl perfekte som Halloween kostumer til kvinder.

Klovne som får folk til at... græde!

Klovne kostume

Nogle gange er der ikke særlig langt fra latter til gråd. Og hvis du ikke tror på det, så bare spørg dem, som er bange for klovne. Ja, det er en fobi, som mange mennesker lider af. Så mange at lidelsen rent faktisk har et navn: coulrofobi.

Vi vil ikke have at du får det dårligt, vi vil gerne have, at du har det sjovt. Hvis du græder, skal det være af grin! Til dette formål kan du i vores katalog finde et bredt udvalg af skræmmende klovne kostumer.

Fra den reneste stil, som i Stephen Kings film Det Onde, kan du gå rundt i gaderne og skræmme folk med t af vores foretrukne Halloween kostumer, den djævelske klovn. Vi anbefaler at supplere dragten med nogle gode klovnesko og, selvfølgelig, en maske.

De mest skræmmende morderé fra filmens verden

Hvis du er fan af horror film, så må du ikke gå glip af kostumerne fra gyserfilmene. Vi har kostumer fra Saw, Freddy Krueger, Fredag den 13., Maleficent, Chunky, Michael Myers, Scream…

Hvis du ikke har helt styr på temaet, så er morder kostumerne et hit hvert år, og ikke mindst til Halloween.

I dette udvalg af Halloween kostumer kan du finde dragterne og tilbehøret til de mest populære og skræmmende filmmordere. Er du klar til vores bedste skræk og rædselskostumer?

Freddy Krueger, fra Nightmare on Elm Street

Freddy Krueger Kostume

Det hele begyndte på Elm Street i 1982. Det var første gang, vi så Freddy Krueger, morderen fra filmen Nightmare on Elm Street. Siden da er morder kostumerne som dette blevet meget populære.

Med hans stribede trøje, vansirede ansigt, en hat og hans karakteristiske hånd med knive, forårsager Freddy skræk og rædsel hver aften, når han dukker op i børnene og de unges mareridt.

Pas på med hvad du drømmer om, for nogle gange bliver drømme til virkelighed, især til Halloween.

Jason Voorhees fra Fredag den 13.

Jason Voorhees fra Fredag den 13 Kostume

Det hele startede på en lejrskole ved Crystal Lake. Jason Voorhees, et udviklingshæmmet barn, som blev mobbet af alle, var lige ved at drukne i søen uden at nogen, hverken kammerater eller lejrskoleledere, gjorde noget for at redde ham.

Som hævn dræber hans mor, Pamela, alle dem hun kan, hvilket forvandler opholdet til en blodig lejr. Jason overtager stafetten fra sin mor, der ender med at blive dræbt med en machete.

For at ære hende, bærer denne morder altid en machete og en hockeymaske, der dækker hans ansigt.

Billy, morderens dukke fra Saw

Saw Kostume

Med tilladelse fra Chucky, er han den mest skræmmende dukke i nyere tid. Billy er det navn, som denne dukke er kendt under, og det er gennem denne, at John Kramer, den virkelige morder, fører sine ofre til rædselsvækkende dødsfald. De er hovedpersonerne i filmsagaen Saw, der første gang blev vist i 2004, og som markerede et før og efter i forhold til psykologiske gyserfilm.


Dens udseende er meget karakteristisk, den er klædt i et sort jakkesæt og rød butterfly. Dens ansigt er hvidt med to røde spiraler, en på hver kind. Denne skræmmende karakter med de diabolske øjne bevæger sig på en trehjulet cykel, der forårsager panik blandt sine ofre.

Michael Myers fra Halloween

Michael Myers Kostume

Efter at have tilbragt femten år på en psykiatrisk afdeling for drabet på sin ældre søster, forlader Michael Myers sin indespærrede tilværelse fast besluttet på at gøre det af med sin yngre søster. Han er hovedpersonen i Halloween sagaen, som allerede består af ti film.

Det karakteristiske ved Myers er, at han bærer en kedeldragt, en hvid maske og hans våben: en slagterkniv.

Han er en del af genren slasher inden for horrorfilm, hvilket betyder, at mordene bliver begået med knive eller dolke. Det samme er andre af de film, som vi allerede har nævnt, som Freddy Krueger eller Jason fra Fredag den 13.

Andre karakterer fra det store lærred

De er hverken ligeså skræmmende eller morderiske, men de hører stadig hjemme til Halloween. I vores katalog finder du Jack og Sally kostumer fra Nightmare Before Christmas, eller fra samme hylde Corpse Bride. Hvis I er en gruppe, kan I repræsenterer medlemmerne af Familien Addams. For dem der elsker sort, er Edward Saksehånd et godt valg.

De er alle hovedpersoner fra forskellige film, nogle ældre og nogle af nyere dato, som har gjort disse karakterer moderne til kostumefester og, fremfor alt, til Halloween.

Emily, hovedpersonen fra Corpse Bride

Corpse Bride Kostume

Hendes æstetik, en blanding mellem det uhyggelige og det yndige, har gjort Corpse Brides udseende til et af de mest populære både til Halloween og til en hvilken som helst anden kostumefest.

Brudekjole, altid med slør og ansigtet sminket med makeup i lyse toner med mørke rander, er Emily hovedperson i Tim Burtons animerede film. Teknisk set er hun død, og hendes hjerte slår ikke længere. Alligevel er denne søde pige stadig i stand til at få hvem som helst til at forelske sig i hende med sin dødbringende skønhed. Er du klar til et dødsbryllup?

Jack og Sally fra Nightmare Before Christmas

I samme ånd og som forgænger for Corpse Bride, tog Burton ligeledes filmen The Nightmare Before Christmas op på det store lærred. Det er en af pionererne inden for 3D-animations film med figurer, der bevæger sig mellem det frygtindgydende og det betagende.

Hovedpersonerne er Jack Skeleton og Sally. Begge bor i Halloween Town, hvor festlighederne naturligvis bliver fejret med manér. Træt af hvert år den samme rutine, Jack sætter sig for at finde nye mål og opdage juleferien. Jack er træt af at have den samme rutine hvert år, så han sætter sig for at finde nye mål og opdager julefesten.

Disse to karakterers æstetik er nogle af de mest repræsenterede til Halloween festerne. Han er et skelet med jakkesæt og hun er en kludedukke klædt i tusindvis af farver, som er hemmeligt forelsket i Jack.

Sallys makeup er en af styrkerne ved dette kostume. Hvis du vil fremstå som hende, giver vi dig nogle tips i denne tutorial.

Familien Addams – én stor tegning

Familien Addams Kostume

Hvis du har brug for et gruppe kostume til Halloween, så er familien Addams et godt valg. Hver især kan I repræsentere et af medlemmerne af denne ekstravagante klan.

Morticia og Gomez Addams er forældrene. De har to børn, den yngste hedder Wednesday og hendes ældre bror hedder Pugsley. Vi har også Grandmama Frump, der udover Gomez også har et andet barn, der er kendt som Fester.

For at afrunde gruppen har vi Thing, som er en hånd der påtager sig rollen som familiens kæledyr, og fætter Itt, som kun er en hårklump, som taler et sprog, som kun Addams familien forstår.

En anden af Tim Burton: Edward Saksehånd

Edward Saksehånd Kostume

Har du brug for at få trimmet en hæk? Et klipning? Generer en etiket dig? Bare rolig, Edward Saksehånd har altid en saks ved hånden.

Denne karakter, som også er skabt af Tim Burton, er hovedpersonen i filmen af samme navn. Edward bliver født med sakse i stedet for hænder og er en på samme tid både en mørk og romantisk karakter.

Edward Saksehånd er et af de mest almindelige Halloween kostumer. I vores katalog kan du både finde kostumer til mænd og kvinder, og vi har også parykken og handsken, der simulerer hans saksehænder.

Slik eller ballade? Halloween for børn

Halloween kostumer til børn

Vi nævnte i begyndelsen, at Halloween bliver fejret med særlig begejstring hos børn. En af de angelsaksiske traditioner, der har overlevet er den, der indebærer “slik eller ballade” ( 'Trick or Treat' på engelsk). Det siges, at dens oprindelse stammer fra den store kartoffel hungersnød, der hærgede Irland for århundreder siden, hvor de fattige tiggede om mad i de rige kvarterer.

Herfra har traditionen udviklet sig og resulteret i at børnene un går fra hus til hus og beder om slik. Klædt i deres Halloween kostumer forsøge de at få så meget slik som muligt.

Hos Funidelia kan du finde et bredt udvalg af Halloween kostumer til børn, både alle de kostumer vi har nævnt indtil videre og andre der specielt er tiltænktet familiens mindste medlemmer.

Hvis du er en af dem der tænker, at jo flere vi er, jo sjovere bliver det, så kan du her finde Halloween kostumer til grupper, til par, til børn og endda til kæledyr.

Happy Halloween!

Top